2015. március 4. | English | Deutsch

2010. április 16. 18:28

Nemzetközi vasúti információk a nyugat-európai légiforgalmi korlátozások miatt

Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy az izlandi vulkánkitörés miatt a Nyugat-Európát érintő légiforgalmi közlekedési korlátozások idején a MÁV-START Zrt. folyamatosan figyelemmel kíséri a nemzetközi vasúti személyszállítási forgalmat, és igény esetén a lehetőségekhez igazítva, megerősítve közlekedteti a szerelvényeket.

A megnövekedett utasforgalom miatt megerősített szolgálattal a nemzetközi pénztárak nyitva tartásai az alábbiak szerint módosulnak április 16-18-ig:

Budapest-Keleti pályaudvar: a nemzetközi jegypénztár továbbra is 0-24 óráig tart nyitva, további jegyvásárlási lehetőség biztosított az Üzleti Váróteremben is (9-es vágány mellett).

Budapesti Menetjegyiroda: április 17-én, szombaton rendkívüli nyitva tartás 9:00-18:00 között.

Budapest-Nyugati pályaudvar: meghosszabbított nyitva tartás: 7:30-20 óráig.

Budapest-Déli pályaudvar: meghosszabbított nyitva tartás: 7-20 óráig.

Kelenföldi pályaudvar: továbbra is 03.35 - 00.05 óráig tart nyitva.

Kérjük, hogy a gyors, zavartalan utaskiszolgálás és a hosszú sorban állás elkerülése érdekében a Keleti Pályaudvaron kívül vegyék igénybe a Budapesti Menetjegyirodát (V. kerület József Attila u. 16, Deák térnél), valamint Budapest Nyugati és Déli Pályaudvarok és Kelenföldi Pályaudvar nemzetközi pénztárait is.

A menetjegyváltást segíthetik a személyes ügyfélszolgálati irodák is, ahol útvonaltervezés is a rendelkezésükre áll, így lerövidíthető a nemzetközi pénztárakban a menetjegyek vásárlásának az ideje.

Személyes ügyfélszolgálati iroda Keleti pályaudvar nyitva tartás: 4-23.30 óráig.
Személyes ügyfélszolgálati iroda Déli pályaudvar nyitva tartás: 6-20 óráig.

A személyszállító vasúttársaság nemzetközi vasúti kínálatáról információkat a honlapunk mellett a telefonos ügyfélszolgálat elérhetőségén a MÁVDIREKT 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kaphatnak, ahol megerősített szolgálatban, a megszokottól eltérően, több munkatárs várja az érdeklődők hívásait. A telefonok esetében az esetlegesen hosszabb várakozási idő miatt türelmüket, és megértésüket kérjük.

Nemzetközi kínálatunkban kedvező áron tudnak eljutni Nyugat-Európa számos nagyvárosába, így Bécs 13 eurótól, München és Berlin 29 eurótól, Zürich 39 eurótól, Prága 19 eurótól érhető el (egyúti árak). Kínálatunkról ide kattintva részletesen is tájékozódhatnak.

MÁV-START Zrt.